Буковина б'є рекорди з кількості неплатників аліментів

11.08.2018 21:03   Джерело: cn.oblast.online
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Чернівецька область є лідером з кількості неплатників аліментів. Відтепер ці горе-батьки будуть крім загальної суми боргу сплачувати ще й певну суму штрафу.

На початку липня депутати ВРУ одноголосно прийняли закон, що регламентує заборгованість по аліментах. Але серед населення Чернівецької області найбільший показник по Україні таких правопорушень

Згідно новоприйнятому Закону України боржники по аліментах тепер крім заборгованості будуть сплачувати ще й штраф на користь держави за те, що вчасно не перерахували певну суму грошей на дитину. Наразі в Україні здійснюється проект «Чужих дітей не буває» та законодавці прикладають максимум зусиль щоб діти не залишались без батьківського піклування.

Допоки новий закон не набув юридичної сили, судові виконавці змогли стягнути близько 1 мільйона заборгованості серед жителів чернівецької області, але це ще не фінал. 139 протоколів складено виконавцями на діючих боржників, 18 особам призначено виконання суспільно корисних робіт, так як штрафи платити фактично нічим.

За матеріалами http://cn.oblast.online 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: cn.oblast.online