У мерії Чернівців розповіли, коли у школах міста проведуть лінійки до 1 вересня

14.08.2018 16:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

У школах Чернівцях мають самостійно визначитися, коли проводити святкові лінійки з нагоди Дня знань, який відзначається 1 вересня. 

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили в управлінні освіти Чернівецької міської ради.

“Відповідно до рекомендацій міністерства освіти, з проведенням святкової лінійки першого вересня кервіництво шкіл буде визначатися самостійно. Але управління освіти та керівництва міста вважає, що це доречніше зробити 3 вересня”, - заявила заступник начальника управління освіти Олена Кузьміна. 

За словами посадовиці, якщо святкові лінійки проводити у суботу, 1 вересня, то питання потрібно погоджувати з профспілками. Крім того, за роботу у вихідний день оплата відбувається у подвійному розмірі.

“Поки що не всі керівники вийшли з відпусток, тому у школах з проведенням 1 вересня не визначилися. Це будуть обговорювати у педколективах, і за тиждень вже стане відомо - 1 чи 3 вересня проведуть лінійки. Але, наприклад, цікавилися у навчальних закладах Києва, там святкові заходи заплановані на 3 вересня”, - зауважила Олена Кузьміна.

Як відомо, цього року 1 вересня припадає на вихідний день - суботу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець