На Буковині триває планова посилена імунізація

16.02.2019 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На території області триває планова посилена вакцинація проти кору. Зокрема, від початку 2019 року проти кору вже щеплено 5810 осіб, з них 1011 – дорослі, які належать до груп ризику.

Суттєве зростання рівня вакцинації спостерігається після 24 січня, коли обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про виконання статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», яка регламентує обмеження щодо відвідування невакцинованими дітьми дитячих освітніх закладів.

Нещодавно відбулось чергове засідання оперативного штабу з реагування на епідемічну ситуацію із захворюваності на кір в області, під час якого фахівці систем охорони здоров’я та освіти скоординували співпрацю з метою охоплення імунізацією від кору більшої кількості нещеплених дітей.

Відтак, тепер кабінети щеплень діють в лікувально-профілактичних установах, а також тимчасові пункти вакцинації розгорнені в окремих закладах освіти. 

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews