Створення Єдиної Помісної Православної Автокефальної Церкви - торжество справедливості, якого всі ми очікували, - Михайло Павлюк

17.02.2019 07:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

«В такий урочистий день, в таку особливу мить, такий складний доленосний та надзвичайно важливий час мене переповнюють багато емоцій, позитивних речей, але разом з тим – відчуття відновлення історичної справедливості, радості та вдячності, відчуття співвідповідальності», - зазначив в.о. голови ОДА Михайло Павлюк на зустрічі митрополита Київського і всієї України, предстоятеля Православної церкви України Епіфанія з громадськістю краю.

«Ми перебуваємо в Мармуровій залі ЧНУ, резиденції митрополитів Буковини та Далмації, де відбувалось багато епохальних та значимих подій: пам’ятаємо про ті рішення, які були винесені тут і озвучені на цьому балконі в 1990 році, коли було відновлене Буковинське Віче; ми пам’ятаємо про ті прокламації, котрі виголосив його святість Володимир та його святість Філарет у 1994 році, коли йшлося про відновлення теологічного факультету. Ми пам’ятаємо, коли у 2004 і 2014 році університет та викладачі зі студентами були разом з українським народом, говорили однією мовою, робили одну справу – захищали нашу українську політичну незалежність», - зауважив Михайло Павлюк.

Він підкреслив, що сьогодні маємо велику честь вітати Блаженнішого в момент, коли ми святкуємо створення єдиної помісної православної автокефальної церкви. За його словаи, це важливо в цих стінах, в цей час та цьому місці, де недалеко споглядає за нами погруддя Сидора Воробкевича, витає дух видатних та визначних православних християнських діячів, і це є торжество справедливості, якого колектив університету та буковинська громада давно очікували.

«Це відрадно для поколінь, котрі трудилися і віддали все можливе в складні роки 20 століття, столітній ювілей яких ми цього року відзначаємо від періоду 1918-1921 років; це відрадно для поколінь шестидесятників, поколінь, які боролися за українську незалежність наприкінці 1980 – на початку 1990 років. Це відрадно і прийдешнім поколінням, які підростають, і переконаний: вчитимуться також в цьому університеті і прославлятимуть Українську державу», - акцентував в.о. голови ОДА.

«Також почуття вдячності Вам, Блаженніший, що в цей складний для України час ви погодилися нести таку високу місію – бути лідером Української Православної незалежної Церкви. Хочу у вашій особі подякувати і всім священнослужителям, котрі тут присутні і докладають зусиль для нашого миру та спокою, щоб в нас були християнські цінності, які, до слова, є кращою частиною європейських цінностей», - наголосив Михайло Павлюк.

За матеріалами ЧОДА.

 

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews