Понад 16 тисяч чернівчан отримають житлову субсидію готівкою

17.02.2019 08:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Відповідно до постанови  Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2019 р. № 62 «Про  внесення  змін  до деяких постанов Кабінету Міністрів України» громадянам, яким призначено субсидію з оплати за житлово комунальні послуги з початку опалювального сезону 2018/2019 р.р. субсидія починаючи з березня поточного року виплачуватиметься готівкою. 

За інформацією районних управлінь соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради числиться 16249 отримувачів субсидії. Субсидіанти, які являються пенсіонерами будуть отримувати субсидію готівкою із пенсією. Кошти будуть надходити або через банківські установи, які обрані за результатами конкурсу на право виплати пенсій або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» в залежності від того, ким проводиться виплата пенсії громадянину.

Особам, які не отримують пенсію, субсидія готівкою виплачуватиметься через будь-яке відділення АТ «Ощадбанк»,  як грошовий переказ через платіжну систему « Система термінових переказів «Швидка копійка». Для отримання коштів заявнику необхідно всього пред`явити паспорт. Виплата коштів за субсидії для пенсіонерів проводитиметься починаючи з 4 березня, для інших осіб – з 12 березня. Готівкою виплачуватимуть всю суму призначеної субсидії. Субсидіант зобов’язаний в повному обсязі розрахуватися за спожиті послуги, а зекономлені кошти можна буде використати на свій розсуд.

Якщо до 01.02.02019 р. субсидії позбавляли у випадку наявної двохмісячної простроченої заборгованості з оплати за житлово комунальні послуги, сума якої складає більш як 340 грн., то з прийняттям змін, термін боргу скоротили до одного місяця. Тобто, якщо особа своєчасно не сплатила послуги і сума боргу більша зазначеної суми, то в такому разі субсидію заберуть.

Крім того, з 1 травня 2019 р. призначення житлової субсидії домогосподарствам,  які таку субсидію одержували протягом опалювального сезону 2018/2019 р.р. на підставі їх звернень до 31 грудня 2018 р., здійснюється лиш після подання нових заяви (в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника) і декларації.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews