У Чернівцях навчали прийомних батьків та батьків-вихователів

20.04.2019 07:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

10-11 та 17-18 квітня 2019 року Чернівецьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено навчання для прийомних батьків та батьків-вихователів з метою підвищення їх виховного потенціалу.

Основною метою семінару є підвищення рівня компетентності прийомних батьків та батьків-вихователів, що сприятиме підтриманню позитивних взаємостосунків батьків з дітьми, повноцінному розвиткові дітей та самореалізації батьків.

Програма навчання була орієнтована на потреби та запити прийомних батьків, батьків-вихователів на основі науково-педагогічних принципів освіти дорослих, а саме: пріоритет самостійності, використання власного досвіду, індивідуального підходу до змісту навчання, системність, усвідомлення процесу навчання, актуалізація його результатів, розвиток потреби у подальшому підвищенні власної кваліфікації та самоосвіти.

Участь у курсах підвищенні кваліфікації взяли заступник начальника управління - начальник відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Наталія Назаренко та начальник відділу контролю призначення та виплат допомог та пенсій департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації Ольга Гапонько. Представниця пенсійного фонду проінформувала  про останні зміни в пенсійному законодавстві та механізм їх застосування щодо порядку нарахування пенсійних виплат дітям, які втратили годувальника.                                                                                         

З метою фахового висвітлення питання щодо особливостей виховання дітей підліткового віку у прийомних сім’ях та дитячих будинків сімейного типу провідний психолог Чернівецького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Мудра провела з прийомними батьками та батьками-вихователями тренінгове заняття. Загалом участь у заході взяло 4 батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу (м. Чернівці та Кельменецький район) та 12 прийомних батьків (Глибоцький, Заставнівський, Кельменецький, Сокирянський райони та м. Чернівці).

За матеріалами Чернівецької ОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews