Ліквідатор аварії на ЧАЕС наклав на себе руки після перегляду серіалу "Чорнобиль"

21.07.2019 12:57   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Зазначається, що самогубство було скоєно наприкінці червня.

У Казахстані через кілька днів після перегляду серіалу "Чорнобиль" від НВО наклав на себе руки один із ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Його знайшли мертвим після падіння з даху 5-поверхового будинку.

61-річний житель міста Актобе Нагашибай Жусупов, за словами його доньки, дивився серіал зі "сльозами на очах", тому що побачене в "Чорнобилі" викликало у нього важкі спогади про трагічну подію, передає Daily Mail.

Донька загиблого Гаухар розповіла, що її батько 10 років стояв у черзі на квартиру, але пізніше його викреслили зі списку, що не могло не позначитися на здоров'ї чоловіка. Він весь цей час жив у гуртожитку з дружиною і п'ятьма дітьми, - пише "УНІАН".

Уточнюється, що Жусупов був одним з перших солдат-запасників, яких мобілізували як ліквідаторів. Він працював прямо поруч з реактором у четвертому блоці. Друзі вважають, що чоловік скоїв самогубство, бо відчув зневагу з боку влади. "Він жив у злиднях", – розповів знайомий Жусупова.

"Вважаю, що він стрибнув з висоти у повному відчаї, тому що протягом багатьох років не міг отримати житло", – сказав голова організації, що представляє інтереси ліквідаторів аварії на ЧАЕС Бакитжан Сатов.

Голова громадської організації додав, що ліквідатор все життя страждав від сильного головного болю.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews