Чернівецький скрипаль підкорив журі міжнародного конкурсу

01.11.2019 20:16   Джерело: acc.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Чернівецький скрипаль зайняв призове місце на міжнародному конкурсі. Костянтин Лукинюк отримав ще й приз глядацьких симпатій. 

У Львові завершився ІІІ Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси. Участь взяли 27 молодих музикантів, які представляють 14 країн світу, - пише львівське видання "Варіанти". 

«Хочу зазначити, що третій конкурс не лише розширив географію учасників, а й відзначився надзвичайно високою виконавською майстерністю. Скажу чесно, що оцінюючи виступи у відбіркових турах, різниця між сумарними оцінками конкурсантів мінімальна. Скажімо у півфіналі різниця між першим і сьомим місцем склала лише 0,5 бала», – заявив голова журі конкурсу Олег Криса.

За умовами конкурс проводився у три тури: виконання музичних творів (соло), виконання музичних творів під акомпанемент фортепіано, виконання музичного твору з симфонічним оркестром Львівської національної філармонії.

У фіналі змагалися шестеро конкурсантів. Вони виконали "Концерт для скрипки з оркестром № 5" всесвітньовідомого українського композитора Євгена Станковича. Цей твір ще має назву "Питання без відповіді".

За рішенням журі першу премію отримав Євгенійс Чеповєцкіс (Латвія), другу – Костянтин Лукинюк (Україна, Чернівці), третю – Дмитро Удовиченко (Україна). Приз гядацьких симпатій отримав Костянтин Лукинюк (Україна ,Чернівці).

Довідково. Костянтину Лукинюку 20 років. Хлопець навчався в Чернівецькій музичній школі № 2 та у коледжі мистецтв імені С. Воробкевича. Лауреат багатьох музичних конкурсів. Талант хлопця помітив відомий скрипаль Олег Криса, який подарував йому інструмент та запросив на навчання в Америку в Істменівську музичну школу.

За матеріалами: https://acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: acc.cv.ua