На Буковині закликають представників усіх релігійних конфесій об’єднатись задля благополуччя краю

05.12.2019 20:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

«Ми  з вами маємо велике щастя жити на Буковині – краї, де історично знайшли прихисток різні люди, спільноти, вірування, церкви, релігії. В усі часи буковинці йшли молитись Богові до різних церков, а після того спільно працювали задля творення території благополуччя, безпеки і миру.  І сьогодні це наша з вами спільна відповідальність – зробити так, щоб така практика не залишилась у минулому, а щоб вона мала перспективу й завтра», - заявив очільник обласної виконавчої влади під час засідання обласної Ради церков та релігійних організацій, яке відбулося сьогодні, 5 грудня.

Також Сергій Осачук зауважив, що «гармонія помислів і дій сьогодні є найбільшим викликом». Адже йдеться не про форму, йдеться не про зовнішню декорацію, а йдеться про те, чи ті слова, які ми промовляємо, приходячи у храм, шукаючи слова Божого і звертаючись до Господа, є лише атрибутами якоїсь церемонії, чи ми їх кажемо настільки щиро, щоб жити за ними після нашого виходу з храму.

У відповідь архієпископ Чернівецький і Кіцманський Православної церкви України Онуфрій, який головував на засіданні, висловив прохання до голови ОДА бути «миротворчим арбітром» у вирішенні міжконфесійних конфліктів на Буковині.

«Я дуже сподіваюсь, що наш спільний діалог буде корисним і сприятиме формуванню злагодженої і консолідованої думки, ми зможемо забезпечити мир, злагоду, благополуччя і віру людей, а всі негаразди будуть подолані», - підсумував голова ОДА.

Згодом за результатами засідання обласна рада Церков та релігійних організацій підтримала звернення Всеукраїнської ради до Президента України Володимира Зеленського щодо необхідності перегляду законопроекту 0931, з метою уникнення утисків конституційних прав громадян.

За матеріалами ЧОДА

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews