Чернівецькі дошкільнята ознайомилися з буднями рятувальної справи

26.01.2020 19:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Січневий день для вихованців ДНЗ № 24 запам’ятається цікавою екскурсію до пожежно-рятувального підрозділу. Дошкільнята побували у гостях у вогнеборців групи пожежогасіння аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Малеча виявляла інтерес до всього: великих червоних пожежних автомобілів, спорядження рятувальників, навіть запитувала, як працюють вогнеборці. Тому працівники пожежно-рятувальної частини багато розповідали діткам про те, як  рятувальники виїжджають на пожежі, як їх ліквідовують, який спеціальний одяг при цьому вони одягають для захисту. Також дошкільнятам продемонстрували спорядження та спеціальну техніку, розповіли, під час яких надзвичайних ситуацій їх доводиться застосовувати. Щоб відчути себе хоч на мить вогнеборцями, діти й самі спробували подавати воду з пожежного ствола та сиділи в кабіні рятувального автомобіля.

Під час екскурсії малюки познайомилися з кішкою, яка вже кілька років живе у пожежній частині та є своєрідним талісманом для рятувальників – вони піклуються про неї, а кішечка завжди супроводжує вогнеборців на тривожні виїзди. Для діток таке знайомство було сюрпризом, вони й не сподівались побачити пухнасту гостю у підрозділі.

Екскурсія виявилась насиченою. Хлопчики та дівчатка отримали позитивні враження від відвідин, були раді знайомству із рятувальниками. Крім того, вогнеборці провели з дітьми бесіди щодо важливості дотримання правил безпеки, аби дітки знали, що треба робити, щоб не допустити виникнення пожежі, і як діяти, коли сталося загорання.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews