У Чернівцях запустять культурний проєкт з елементами доповненої реальності "Квітка надії"

24.09.2021 10:25   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівцях запустять проєкт з елементами доповненої реальності. Йдеться про експозицію "Квітка надії", що присвячена фестивалю української молодіжної музики "Червона рута". 

Ідея експозиції – збереження та поширення знань про фестиваль, що став знаковим в житті незалежної України. Вона буде розміщена на території Жовтневого парку. Сцени доповненої реальності будуть доступні в локаціях, що дотичні до подій першого фестивалю.

У межах проєкту "Квітка надії" відбудуться й інші культурні заходи:

24 вересня

  • З 16:30 до 18:30 у центрі імені Миколайчука відбудеться музичний воркшоп "Українська музика — протоплазма креативної економіки країни". Його вестимуть електронний музикант та саунд-продюсер Koloah і етно- і електромузикантка Люсі. Детальніше
 

25 вересня

  • О 12:00 та о 14:00 у парку Жовтневому відбудеться презентація експозиції. Вона буде у формі прогулянки маршрутом проєкту. Детальніше
  • На 18:30 в Резиденції молоді заплановані Public Talk на тему “Нові можливості, які відкриває закон про засади молодіжної політики"

26 вересня

  • О 12:00 у парку Жовтневому проведуть ще одну прогулянку маршрутом проєкту. Тож долучитися зможуть всі охочі.
  • О 16:30 в меморіальному музеї Івасюка відбудеться аудіовечір з "Червоною рутою". Детальніше
 
Всі події безкоштовні.
Вхід на них за попередньою реєстрацією, яка доступна після переходу за "детальнішою" інформацією.
 

Довідково 

У 1989 році у Чернівцях відбувся перший локальний фестиваль “Червона рута”. Ця подія дала поштовх українським музикантам та дозволила їм вийти з тіні андеграунду, заснував цілу плеяду актуальних виконавців. “Червона рута-1989” стала важливим кроком до здобуття незалежності — саме тут, незважаючи на заборону, вперше після довгої радянської паузи публічно заспівали гімн України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews