Крадуть ліс, незаконно видобувають гравій: поліція засвідчила нові порушення на Буковині

24.09.2021 16:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У селі Череш місцевий житель нелегально видобував піщано-гравійну суміш, а в Давидівцях правоохоронці задокументували крадіжку деревини. Співробітники відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького райуправління поліції розпочали за цими фактами кримінальні провадження та вилучили у порушників транспортні засоби і вантаж.

Увечері 23 вересня під час патрулювання території обслуговування поліцейські виявили в селі Давидівка 40-річного місцевого жителя, який трактором перевозив деревину берези. Зупинивши чоловіка, правоохоронці з’ясували, що жодних документів про походження вантажу в нього немає. Порушник зізнався, що вказану деревину незаконно завантажив на території Зруб-Комарівського лісництва.

Співробітники поліції вилучили в чоловіка трактор з деревиною та внесли відомості про порушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікуючими ознаками частини 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Ще одне правопорушення проти довкілля поліцейські задокументували вночі в селі Череш. Там 29-річний місцевий житель на березі річки видобував екскаватором піщано-гравійну суміш без необхідних дозвільних документів. Правоохоронці вилучили у порушника спецтехніку, а також вантажний автомобіль з гравієм.

За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають досудові розслідування, поліцейські вирішують питання про накладення арешту на вилучене у порушників майно, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews