У Чернівцях переселенці можуть щомісяця отримувати фінансову допомогу від 2000 гривень

08.04.2022 17:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Вимушені переселенці, що переїхали до Чернівців з початку війни, можуть подати заяву на отримання щомісячної фінансової допомоги. Дорослим виплачуватимуть 2000 грн., дітям і людям з інвалідність – 3000 грн.

Про це в коментарі Суспільному повідомила Валентина Гаєвська, заступниця голови міського департаменту соціальної політики. 

Фінансова допомога переселенцям виділяється в рамках урядової програми. Для її отримання необхідно оформити статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО) та заповнити заяву на призначення щомісячної виплати на проживання (із зазначенням банківського рахунку та ідентифікаційного коду).

Зробити це можна у чернівецькому ЦНАПі (вул. Героїв Майдану, 7), відділенні центру в Садгорі (вул. Підкови, 2), приміщенні “Житлосервісу” (вул. Руська, 251) та у міському департаменті соцполітики (вул. Героїв Майдану, 176).

Діти віком 14-18 років можуть подати заявку самостійно. Для дітей молодше 14 років заяву має подати один із батьків або довірена особа – дідусь чи бабуся.

Фінансова допомога переселенцям буде нараховуватися за повний місяць.

ЦНАП. Фото Чернівецької міської ради

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews