Володимир Стефанець

"Вторгнення в Україну — це війна, обрана однією людиною". Уривки сильної промови Байдена

22.09.2022 02:56   Джерело: CvNews
Автор : Володимир Стефанець
21 вересня президент США Джо Байден виступив із сильною промовою під час 77-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.
 
"Говорімо відверто. Постійний член Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй вторгся до свого сусіда, спробував стерти суверенну державу з карти. Росія безсоромно порушила основні принципи Статуту Організації Об'єднаних Націй", — сказав Байден.
 
Він додав, що вторгнення в Україну — це "війна, обрана однією людиною".
 
"Президент Путін виступив з відкритими ядерними погрозами на адресу Європи і безрозсудною зневагою до обов'язків режиму нерозповсюдження. Тепер Росія оголосила мобілізацію, і Кремль організовує фіктивний референдум, щоб спробувати анексувати частини України — це надзвичайно суттєве порушення Статуту ООН", — заявив Байден.
 
"Ця війна спрямована на те, щоб знищити право України на існування як держави — ясно і просто — і право України на існування як народу. Ким би ви не були, де б ви не жили, у що б ви не вірили — це повинно змусити вашу кров захолонути в жилах. Ось чому 141 країна в Генасамблеї зібралася разом, щоб однозначно засудити війну Росії проти України".
 
"Єдина країна, що стоїть на цьому шляху, — це Росія, тому ми, кожен з нас тут, ми сповнені рішучості відстоювати принципи і переконання, які ми зобов'язуємося захищати як члени Організації Об'єднаних Націй. Ми повинні бути ясними, твердими і непохитними в нашій рішучості. Україна має ті ж права, які належать кожній суверенній нації. Ми будемо солідарні з Україною, ми будемо солідарні проти російської агресії, і крапка".
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews