Директора чернівецького ліцею звинувачують у сексуальному домаганні

25.11.2017 12:07   Джерело: acc
Опубліковано : Буковинський Новинар

На позачерговій сесії міської ради пролунали резонансні заяви щодо директора чернівцького ліцею №4, - пише acc.

Чернівчанин Андрій Петров заявив наступне: "Піднімаю питання про директора ліцею №4. Періодично він домагається до своїх працівниць. Якщо працівниці відмовляються надавати йому якісь послуги - приходять їхні чоловіки, розбираються. Він їх виживає за півроку так, що вони пишуть заяву і звільняються. Я зіштовхнувся з цим. Він домагався до моєї дружини. Були написані скарги. Начальник освіти Сергій Мартинюк його "кришує". Скарги ігноруються. Коли почав спілкуватися з людьми, вспливли елементи корупції, як знімаються гроші з батьків, як за гроші поступають у перший клас. Усі ці скарги були направлені у правоохоронні органи. Прошу створити контрольну комісію по перевірці цього ліцею і цих людей". 

Міський голова Олексій Каспрук: "Було б правильно, щоб ви все розказали. Ви побили директора. Сьогодні в суді розглядається питання про нанесення тілесних ушкоджень". 

35 депутатів міської ради проголосували за те, щоб викликати на сесію директора ліцею та начальника управління освіти міськради. Орієнтовно, вони з'являться у сесійній залі о 14:00. 

Майже одноголосно, 35 "За", депутати проголосували за те, щоб рекомендувати міському голові відсторонити від виконання службових обов'язків директора ліцею та начальника управління освіти міської ради на час проведення слідства. 

Заявник Андрій Петров додав: "Бачив на свої очі це домагання. Увійшов у кабінет, нецензурно накричав. Наступного дня я знаю, що він ще одну дівчинку зажав і почав руки засовувати під одяг. Потім на п'ятий день прийшов його адвокат, прийшов він наступного дня і сказав: "Ви тільки не розголошуйте, давайте цю справу займемо, щоб було тихо. І на п'ятий день, я  так зрозумів, за порадою адвоката, він став шовковий. На виконком викликали Мартинюка і його". 

Депутат Василь Максимюк: "Зараз чернівчани дивляться нашу сесію у прямому ефірі. Мені телефонують колишні випускники школи і вони підтверджують цю ситуацію. Кажуть, що директор дозволяв ще кілька років тому собі таку непристойну поведінку щодо працівників. Не чекаючи рішення ніяких правоохоронних органів... звільняти керівника невідкладно. Ми повинні засудити це і показати чернівчанам, що ми не стоїмо на боці."

Міський голова розповів, що це питання вже піднімалося у стінах міської ради. Його розглядав виконком. Він додав, що заявник, Андрій Петров, який побив директора ліцею, сказав, що не розголошуватиме ситуацію, якщо останній напише "мирову" у суді.

Міський голова Олексій Каспрук: "Питання звучало наступним чином: щоб директор написав "мирову" в суді. Якщо "мирова" в суді, то це не набуде публічного розголосу. На що він (директор, - авт.) сказав, що ні в чому не винен і до кінця буде відстоювати свої права в суді".

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: acc