Що спровокувало різкий стрибок цін на м’ясо
Опубліковано : Буковинський Новинар
Нинішнє підвищення вартості м’ясних продуктів – не останнє. І буковинцям варто затягнути паски в передчутті зимових свят, адже традиційно під Новий рік м’ясо може ще підскочити на кілька відсотків.
- В Україні продовжить зростати молоко і м’ясо, уже в грудні ціни виростуть від 10 до 20%, - зазначає глава Асоціації фермерів та приватних землевласників Іван Томич.
Однак, за словами продавців на м’ясному ринку, ціна на м’ясо щороку зростає в осінньо-зимовий період, а ось влітку дещо знижується.
В Асоціації свинарів України повідомляють, що більшість заготівельників були змушені скоротити обсяги тижневих замовлень на живця свиней забійних кондицій на 25-30% у зв’язку з дуже слабкою реалізацією. За їхніми оцінками збут свинини зараз не можна порівняти ні з попередніми осінніми місяцями, ні з аналогічним періодом минулого року.
«Вдарила» по збуту і африканська чума свиней. За даними Держпродспоживслужби, в Україні через епідемію знищили понад 26 тисяч свиней. АЧС є однією з причин подорожчання не лише свинини, а й інших видів м’яса, ціна на які «підтягується».
Джерело: Погляд