Чернівецькі рятувальники обирали кращу ланку газодимозахисної служби (Фото)

03.12.2017 08:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

1 грудня на території Державної пожежно-рятувальної частини № 3 міста Чернівці відбулися обласні змагання на кращу ланку газодимозахисної служби.

У заході взяли участь рятувальники усіх районних підрозділів області та вогнеборці міських пожежно-рятувальних частин.

Змагання складалися із чотирьох етапів. На першому з них перевірялися теоретичні знання рятувальників. Після теоретичної частини вогнеборці одягнули спеціальне спорядження – апарати захисту органів дихання та зору – та приступили до виконання практичних дій. Другий етап передбачав те, що рятувальники повинні були на руках перенести умовного потерпілого на відстань. Далі учасникам змагань транспортували потерпілого з будинку на землю.

Під час виконання цього завдання рятувальники за допомогою висувної драбини піднімалися на третій поверх навчальної вежі, після чого спускали потерпілого на землю за допомогою рятувальної мотузки. Найбільш напруженим виявився останній етап. В умовах задимленого приміщення вогнеборцям треба було знайти потерпілого та винести його з будівлі. 

Перемогу здобути було нелегко, адже для подолання перешкод потрібно було рішуче діяти усією командою, тому  найкращими стали ті, чия ланка виявилася найбільш згуртованою. За результатами змагань перше місце вибороли рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 10 смт Кельменців, друге місце зайняла команда Державної пожежно-рятувальної частини № 2 міста Чернівці, третіми стали рятувальники Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС.

Як зазначив заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області Сергій Шмиголь, змагання на кращу ланку газодимозахистної служби одночасно слугують і навчальним заходом для рятувальників. Під час ліквідації реальних пожеж рятувальники дуже часто працюють у складі ланок газодимозахисної служби, тому такі змагання є надзвичайно важливим, адже дозволяють рятувальникам постійно вдосконалювати свої професійні навички. 

За матеріалами прес-служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

null
Фото прес-служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області

 

null
Фото прес-служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області

 

null
Фото прес-служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області

 

null
Фото прес-служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області

 

null
Фото прес-служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews