Жителі Покуття та Буковини 150 років тому: раритетні світлини (Фото)

04.12.2017 22:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Вперше ці раритетні світлини мешканців Буковини та Покуття були представлені на етнографічній виставці в Коломиї в 1880 році.

Серед організаторів виставки був відомий етнограф та фольклорист Оскар Кольберг, який проводив дослідження регіону і як результат видав монографію про картину побуту й культури населення краю під назвою «Покуття».

Відвідувачам виставки дуже сподобались світлини українців 1870 року невідомого фотографа.

Власником раритетної колекції фото став відомий колекціонер та знавець старожитностей, граф Кароль Лянцкоронський, який в подарував дану колекцію Польській Академії Знань. Сьогодні вона знаходиться у вільному доступі на офіційній сторінці Фонду родини Лянцкоронських.

Фото українців в національних костюмах сьогодні можуть бути джерелом інформації, про те, як виглядали наші предки, який одяг носили щодень, який на свято. Не дивлячись на те, що фото чорно-білі, вони вражають своїм колоритом та ідентичністю костюмів мешканців Покуття та Буковини.

За матерілами http://pauart.pl

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews