Чернівецькі рятувальники навчали лікарів, як діяти під час пожежі (Фото)

05.12.2017 21:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Фахівці Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели практичне заняття із працівниками Чернівецького обласного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни.

Таку попереджувальну роботу рятувальники проводять з метою запобігання виникнення пожеж у місцях масово перебування людей, зокрема у лікувальних закладах.

На початку зустрічі вогнеборці провели інструктаж із трудовим колективом установи: пояснили присутнім, як діяти під час пожежі у місцях з постійним масовим перебуванням людей, як проводити евакуацію з приміщення. Зокрема, працівники Служби порятунку наголосили, що під час виходу з лікувального закладу слід не панікувати, діяти чітко і злагоджено, дотримуючись плану евакуації, та в першу чергу виводити із приміщення пацієнтів, котрі не можуть самостійно пересуватися та покинути приміщення без допомоги персоналу медзакладу.

Разом із цим, фахівці Управління навчили трудовий колектив госпіталю користуватися первинними засобами пожежогасіння. Рятувальники наголосили, що за їх допомогою можна ліквідувати загорання на ранній стадії, тому вогнеборці продемонстрували працівникам лікарні вогнегасники, розповіли принципи їх дії та особливості будови.

Щоб закріпити здобуті знання на практиці, по завершенні інструктажів фахівці Управління організували практичні навчання для лікарів. Для цього у госпіталі було змодельовано умовну пожежу: медичні працівники викликали рятувальників, одночасно із цим провели евакуацію із будівлі, а представники добровільної пожежної дружини госпіталю демонстрували, як вони гасять пожежу до приїзду вогнеборців. У результаті спільними зусиллями рятувальників та працівників лікарні умовну пожежу було ліквідовано.

На завершення навчань під контролем рятувальників медперсонал госпіталю спробував також ліквідовувати загорання за допомогою вогнегасників.

За матеріалами прес-служби ГУ ДСНС України в Чернівецькій області.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews