На Буковині студенти будуть оплачувати навчання самотужки

06.12.2017 12:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На профтехосвіту у бюджеті міста на 2018 рік закладено 139,7 млн. грн. Та оскільки у ПТУ навчається більше студентів з районів області, фінуправління Чернівецької міської ради запропонувало новацію.

«Ми пропонуватимемо нашим громадам наступне: якщо ваші діти хочуть навчатися у профтехучилищах Чернівців, заключайте угоди з містом, давайте нам субвенцію на ту кількість дітей, яку ви направляєте до нас на навчання, - розповіла на брифінгу Лівія Бамбуляк, начальник фінансового управління Чернівецької міської ради. - Якщо не буде цих субвенцій, то студенти з районів будуть змушені самостійно оплачувати своє навчання. Вважаю, що чернівецька громада є платниками бюджету Чернівців, тому направляти наші кошти на інших платників є неправильним».

Таку ініціативу вже підтримали члени виконкому.

Лівія Бамбуляк зазначає: якщо механізм трансферту за навчання у ПТУ запрацює, близько 159 млн. грн. наступного року додатково зможуть залучати на потреби міста.

Нагадаємо, у 2017 році з бюджету Чернівців було виділено близько 84 млн. грн. на навчання студентів з районів Чернівецької області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews