На Чернівеччині рятувальники здійснюють попереджувальні рейди (Фото)

08.12.2017 23:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На Буковині триває попереджувальна робота із запобігання виникненню пожеж у житловому секторі, в ході якої рятувальники щодня навідуються до осель буковинців, проводять роз’яснювальні бесіди з громадянами та навчають їх правил безпеки.

Так, 7 грудня фахівці Кіцманського районного відділу Управління спільно із представниками місцевих органів влади, соціальними працівниками та представниками ЗМІ здійснили профілактичний рейд у селі Стрілецький Кут Кіцманського району.

Рятувальники прагнули пояснити громадянам, що попередження пожежі – це справа самих людей, тому завжди необхідно дотримуватись правил безпеки. У період опалювального сезону особливо варто слідкувати за розміщенням електрообігрівачів у кімнаті – щоб вони не знаходились близько до легкозаймистих речей, уникати перевантаження електромережі, не обігрівати приміщення за допомогою газових плит. Щоб кожна людина знала, як вберегти свій дім від вогню, рятувальники пояснили громадянам правила безпечної експлуатації пічного опалення, перевірили, чи є в оселях місцевих мешканців металеві килимки біля печі, котрі  необхідно облаштовувати для того, щоб жаринка з печі не випала на підлогу та не спричинила займання.  

У ході бесід з батьками фахівці Служби порятунку наголосили дорослим, що не можна дозволяти розпалювати вогонь у печі дітям, а також залишати їх самостійно стежити за вогнем, щоб не трапилось біди.

Подібні рейди цього дня відбувалися й в інших районах області. Зокрема, працівники Путильського районного сектору Управління ДСНС навчали правил безпеки у побуті жителів сіл Мариничі та Усть-Путила.

Для того, щоб вкрай важлива інформація залишалася у пам’яті надовго, рятувальники вручали кожному співрозмовнику пам’ятки, в яких вказано номер телефону Служби порятунку, правила пожежної безпеки, а також інформацію щодо правильних дій у разі виникнення пожежі.

За матеріалами прес-служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews