У чернівецьких пологових будинках не будуть вимагати благодійних внесків

10.12.2017 08:05   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

“Чернівчанки мають іти у пологові будинки лише з хорошим настроєм і без грошей, бо міська рада затвердила програму підтримки породіль-чернівчанок”, - розповів на громадському обговоренні міського бюджету-2018 мер Олексій Каспрук, - пише Молодий буковинець.

Відповідно до пояснювальної записки до міського бюджету-2018, на виконання бюджетної програми "Лікарсько-акушерська допомога вагітним, породіллям та новонародженим" передбачено видатки в сумі понад 70 мільйонів гривень.

Тож у міських пологових будинках не мають просити від чернівчанок благодійних внесків. Це підвтердили molbuk.ua і головні лікарі чернівецьких пологових будинків. І зазначили, кошти вже виділили для породіль. Зараз відбуваються закупівлі ліків через тендер.

На два останні місяці пологовий будинок №2 отримав 900 тисяч гривень. 
"Цими коштами закриваються питання медикаментозного забезпечення пологів, кесарських розтинів. Якщо новонароджений потребує інтенсивної терапії, то і на це кошти розраховані, – каже А. Куріцин. – Але наголошую, що це стосується лише мешканок міста. У нас є багато жінок, які стоять на обліку в міському пологовому будинку, а зареєстровані у районах області. На таких пацієнтів кошти не передбачені. Будемо вести суворий облік таких жінок".

Пологовий будинок №1 отримав 600 тисяч гривень. 
"Кошти виділені на пологи та кесарів розтин. Також буде безкоштовне обслуговування дітей у відділенні інтенсивної терапії пологового будинку, – пояснює заступник головного лікаря Владислав ГОШОВСЬКИЙ. – Для отримання коштів ми надали розрахунки, що на пологи потрібно 1000-1200 гривень, а на кесарів розтин – 2000 гривень. А ось вагітним у допологових відділеннях все ж доведеться купувати необхідні ліки".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець