У рейтингах 2017 року Чернівецька область не пасе задніх

02.01.2018 07:43   Джерело: acc.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Впродовж 2017 року Буковина увійшла до різних рейтингів, посівши різні сходинки.

Відтак, Чернівецька область – друга в Україні за рейтинговою оцінкою діяльності закладів охорони здоров’я. Щороку за підсумками роботи медичної галузі в кожному з регіонів Міністерство охорони здоров’я України формує загальний порівняльний рейтинг діяльності закладів охорони здоров’я.

Зокрема, за результатами рейтингової оцінки за 2016 рік Чернівецька область стала кращою в Україні і отримала друге рейтингове місце. Попереду Буковини тільки Житомирська область, котра стала першою.

Однак, в рейтингу  прозорості регіонів України, Буковина – на передостанньому місці. Рейтинг визначали за результатами опитування, відповідей на інформаційні запити, які надсилалися через «таємного клієнта» та відкритою інформацією сайтів. Оцінювалися 22 обласних ради, за винятком тимчасово окупованих територій. Після другої десятки ми опинились у рейтингу прозорості та конкурентоспроможності міст України. 

Аналогічне дослідження проводили і для міських рад України.  Як висновок, найбільш прозоре місто України — Суми. Найменш прозоре — Новомосковськ. Чернівці у рейтингу посіли 12-те місце, отримавши бал С+.

У ще одному рейтингові міст  — "Конкурентоспроможність регіонів та регіональна оцінка ділового клімату в Україні" — проаналізували конкурентоспроможність 24 регіонів України. За результатами рейтингу, найвищий індекс регіонального ділового середовища України станом на 2016 рік — у Києві. Найменший — у Луганську. Чернівці у рейтингу зайняли 15-те місце.  

Відзначився у багатьох рейтингах і Чернівецький ЧНУ імені Ю. Федьковича. Навчальний заклад зайняв 6 сходинку у найпопулярніших з вищих навчальних закладів під час цьогорічної вступної компанії. Як повідомили у Міністерстві освіти, "під час вступної кампанії 2017 року найпопулярнішими серед вступників стали КНУ ім. Тараса Шевченка, НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" та ЛНУ ім. Івана Франка", - йдеться у повідомленні. Також ЧНУ зайняв 16- ту сходину в ТОПі-50 вищих навчальних закладів України за оцінками роботодавців. За основу рейтинга "Фокус" взяв просту ідею: дослідити шанси випусника того чи іншого ВНЗ зайняти вакансію у престижній компанії. В опитуванні брали участь провідні компанії у різних сферах (фінанси, ІТ, юриспруденція, енергетика тощо), працевлаштування в яких - чудовий початок кар'єри вчорашнього студента.

Туристичні рейтинги також не оминули наш край. Зокрема до 10 найромантичніших місць України увійшов Ботанічний сад міста Чернівців В Україні є чимало місць, які варто відвідати з коханою чи коханим. Кожне місто, має щось незвичайне та цікаве. Однак для мандрівки з другою половинкою чи освічення, потрібна особлива атмосфера. Ботанічний сад міста Чернівці – один із найстаріших в Україні. В паркові висаджені дерева, кущі та квіти, а також створено деякі ландшафтні композиції. Експозиції рослин висаджено відповідно до географічної приналежності. Багато дерев мають вік більший ніж 100 років.  А видання про подорожі UKRAINE IS щапропонувало 10 варіантів, як весело та корисно відпочити в Україні цієї зими. 

Зокрема, є пропозиція поїхати у Чернівці на Фестиваль Маланки Маланка на Буковині – це оригінальний театралізований карнавал, в якому беруть участь чоловіки і юнаки. Місцеві жителі пишуть оригінальні сценарії проведення свята, власноруч створюють костюми і маски. А вже 14 січня це дійство можна побачити на вулицях міста. Саме завдяки своїй неповторній, шаленій атмосфері веселощів фестиваль приваблює тисячі відвідувачів з Буковини і всієї України. Фестиваль Маланки – ідеальна можливість провести Ваш зимовий відпочинок весело, незабутньо в стилі давніх українських традицій.

Проте, родзинка Буковина - це люди, якими пиашється вся Україна. Паул Пшенічка, переможець національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2017, увійшов до щорічного рейтингу «Топ-100 найвпливовіших українців» за версією журналу «Фокус». Людина з професією вчитель вперше потрапила до списку найвпливовіших людей України. Вже 47 років Паул навчає фізиці та астрономії, і, як він говорить, через його руки пройшли близько 4000 учнів.

За матеріалами http://acc.cv.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: acc.cv.ua