Учасник АТО буковинець Павло Юрбаш поділився спогадами про полон (Фото)

03.01.2018 18:35   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Військовий, 21-річний учасник АТО Павло Юрбаш, якого звільнили з півторарічного полону, нині перебуває вдома у селі Сергії Путильського району. Після свят його чекають у госпіталі в Чернівцях. 

Про це кореспонденту molbuk.ua розповів батько Павла Василь Юрбаш. Він також розповів про подробиці перебування сина у полоні:

«Про полон сина розповіли хлопці з військової частини того ж дня — 15 липня. А через сім днів він сам зателефонував і підтвердив цю інформацію. Перебував у в’язниці у Донецьку, останнім часом був у Макіївці. За півтора року ми змогли надіслати йому чотири листа через Червоний Хрест і лише один телефонний дзвінок був. Син відповів на ці листи, але писав під диктовку, що все у нього добре. Листи читали і з того боку, і з нашого боку, щоби зайвого не написав.  Про звільнення Павла нам повідомили телефоном з Адміністрації Президента 26 грудня о 23.30. Сказали, щоби збиралися до Києва. Під час зустрічі були і радість, і сльози», - розповів пан Василь.

Після свят колишній полонений має поїхати до госпіталю в Чернівці. Йому потрібна психологічна допомога. Він замкнутий, не охоче розповідає про своє перебування у полоні.

«Та й не хоче зайвого говорити, бо у полоні ще досі майже сто українських хлопців. Лише каже, що досі не вірить, що повернувся додому, - каже батько військовослужбовця. - Новий рік зустрічали скромно у тісному сімейному колі, гостей не кликали, щоби не задавали зайвих питань. Але у селі і так всі розуміють ситуацію, тому дуже обережно до цього ставляться», - розповів чоловік. 

Нагадємо, Павло Юрбаш - військовослужбовець восьмого територіального батальйону десятої бригади. Потрапив у полон 15 липня 2016 року під Маріуполем. Його підрозділ здійснював розвідку. Під час повернення на позиції у бою загинув його товариш — чернівчанин Сергій Потарайко. Павло повернуся, щоби забрати тіло, але там вже були бойовики. Його схопили і взяли в полон.

За матеріалами https://molbuk.ua 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews