На Чернівеччині знищили 127 свиней

05.01.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На Чернівеччині у селі Мамалига Новоселицького району Чернівецької області, де було виявлено захворювання на африканську чума свиней, спалили 127 свиней.

Про це повідомило головне управління Держпродспоживслужби в області.

«Захворювання було виявлено в господарстві місцевого мешканця, який утримував у приміщенні колишньої ферми свиней, – повідомив начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Олександр Александрюк. – 9 свиней загинули, решту 118 вчора було забито безкровним методом, а тіла всіх 127 спалено. У приміщенні провели дезінфекцію та чистку».

За словами О. Александрюка, у селі Мамалига проводиться обстеження всіх господарств. Після узагальнення результатів обстеження буде визначено подальші заходи.

Держпродспоживслужба проводить епізоотичне розслідування, щодо встановлення причини виникнення захворювання.

Наазі розглядаються дві версії занесення вірусу. За однією через використання для годівлі тварин кухонних відходів, серед яких могли бути шматочки ковбаси, шинки, сала.

Інша версія – що вірус міг потрапити до свиней через гризунів із сусіднього приміщення, де виготовляють паливні брикети.

За матеріалами http://zik.ua/news

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews