Буковинцям затримують видачу закордонних паспортів: черга у поліграфкомбінат понад 600 тисяч заявок

12.01.2018 09:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Проблема з паспортами нікуди не зникла. Державна міграційна служба попереджає громадян України про затримки із видачею закордонних паспортів у зв’язку із повторним опрацюванням персональних даних заявників.

Про це повідомляє прес-центр відомства.

Так, на поліграфічному комбінаті "Україна", котрий займається друком бланків закордонних паспортів розпочато планову заміну сертифікатів. Це спричинить повторне опрацювання персональних даних (персоналізації) для усіх паспортів, які раніше відправлялися міграційною службою.

У міграційній службі нагадали, що у січні 2018 року заплановано запуск на поліграфкомбінаті "Україна" додаткової лінії персоналізації паспортів, що дозволить протягом найближчих місяців поступово повернутися до планової видачі у строки до 7 або 20 робочих днів.

Також у відомстві радять українцям не планувати закордонну подорож, не маючи на руках діючого паспорта, а також не звертатися до будь-яких посередників, котрі обіцяють будь-які строки виготовлення документу.

29 серпня повідомлялось, що попит на оформлення біометричних паспортів зменшується через закінчення сезону відпусток.

10 жовтня у ДМС порадили українцям звертатися до громадської приймальні міграційної служби або писати на "гарячу лінію" у випадку, коли біометричний паспорт потрібен терміново.

7 грудня Державна міграційна служба заявила, що констатує продовження затримок у видачі закордонних біометричних паспортів, проте очікує нормалізації ситуації до березня 2018 року.

18 грудня у ДП "Документ" заявили, що виробили понад 1 млн біометричних закордонних паспортів, а затримки з їх видачею залежать від поліграфкомбінату "Україна", де в черзі на друк вже накопичилося понад 600 тис. заявок.

За матеріалами https://molbuk.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews