У Чернівцях під час «Маланка-фесту» змінять розклад руху транспорту (Фото)

13.01.2018 08:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівцях 15 січня на час проведення VII фольклорно-етнографічного «Маланка-фесту» у центрі міста буде заборонено паркування і рух транспорту, кірм тролейбусів.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Олексій Каспрук, повідомляє прес-служба міської ради.

Зокрема, з 06 до 10 години 15.01.2018 р. буде заборонено рух та стоянку транспортних засобів, крім громадського транспорту і учасників святкової ходи, по площі Пресвятої Марії, Філармонії, вулицях М. Заньковецької, Університетській на ділянці від вул. С. Бандери до вул. Й. Гете, Е. Штейнбарга, площі Театральній, вул. І. Котляревського, площі Соборній, вул. І. Франка, площі Центральній та вулицях Поштовій, П. Чайковського, П. Ончула, Бахрушина і О. Поповича та з 10 до 19 години повне перекриття руху та стоянку транспортних засобів всіх видів транспорту, крім транспорту учасників фестивалю та тролейбусів маршрутів №2 та №4.

З 14 години 14 січня поліції доручено розпочати звільнення площ та вулиць, зазначених у п.1.1 від припаркованих транспортних засобів.

Згідно з розпорядженням мера, з 10 до 19 години 15.01.2018 р. буде закільцьовано рух тролейбусів на маршрутах № 1, № 6 вулицями М. Бахрушина, О. Поповича, А. Ончула.

Тролейбуси маршрутів № 2 та № 4 будуть курсувати за графіком.

Нагадаємо, фестиваль Маланок в Чернівцях започаткований в 2011 році туристичною громадською організацією «Палітра Буковини». Основна ідея Фестивалю – презентація  Чернівецької області як краю різнобарвного в етнічному відношенні, регіону в якому збережені традиції народних свят, зокрема традиції маланок. Оскільки серед  традиційних свят новорічної обрядовості на Буковині у зимовому циклі особливо виділяється традиція маланкування. 

Фестиваль Маланок в Чернівцях – це унікальне дійство, на якому представлена  українська, бессарабська, гуцульська, молдавська, румунська маланка, традиції яких збережені на Буковині. У Фестивалі приймають також участь колективи з маланкою осучасненою, так званою периберією. Особлива вагомість участі у Фестивалі маланкуючих колективів області, які демонструють автентичну маланку, вік якої більше ста років.

Під час святкової, карнавальної ходи учасників Фестивалю вулицями міста Чернівці, глядачі можуть побачити і відчути колоритність, різнобарвність, унікальність колективів. А ексклюзивності, оригінальності та фантазії учасникам Фестивалю не позичати.

Впродовж міжфестивального періоду колективи  ретельно готуються до Фестивалю Маланок , щоб вразити не лише глядачів, а й бути  гідно оціненими членами журі. Досвідчені етнографи, мистецтвознавці, фахівці з питань культури оцінюють виступи колективів та обирають кращих серед кращих. Члени журі беруть до уваги творчу індивідуальність, виконавчу майстерність колективів, музичний супровід, цілісність репертуарного дійства.

Фестиваль Маланок – це захід який об'єднав зусилля членів туристичної громадської організації «Палітра Буковини», Чернівецької міської ради, обласної державної адміністрації,  підприємців області та, безперечно, тих людей, які зберігають та продовжують традиції нашого краю.

Святкування   ритуального  дійства Маланки  було і залишається тим чинником, що задовольняло духовні,  естетичні потреби людей, у них проявлялись їх вірування, почуття, таланти, гостинність. Тож організатори дбають про те, щоб Фестиваль Маланок відбувався в атмосфері толерантності, піднесення та святковості

За матеріалами прес-служби Чернівеськорї міськради.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет
null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews