Буковинських репетиторів змусять декларувати доходи

18.01.2018 20:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

ГУ ДФС у Чернівецькій області наголошує: вчителі та викладачі, які у минулому році надавали репетиторські послуги, проте не були зареєстровані як фізичні особи-підприємці, зобов’язані включити суму таких доходів до оподатковуваного доходу. 

Відповідно до п.п. 14.1.54 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України дохід з джерелом їх походження з України – будь-який дохід, отриманий резидентами або нерезидентами, у тому числі від будь-яких видів їх на території України. Зробити це слід до 1 травня 2018 року за місцем реєстрації декларанта.

Доходи від репетиторства відповідно до п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу України оподатковуються податком на доходи фізичних осібза ставкою 18 відсотків. Також із вказаних доходів справляється військовий збір за ставкою 1,5 відсотки.

Репетиторські послуги ― це зокрема підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт.

Кожен із декларантів має право отримати у Центрі обслуговування платників за місцем свого проживання безоплатну консультацію щодо порядку заповнення декларацій і допомогу при її заповненні.

У фіскальному відомстві Буковини закликають громадяни, які надають послуги з репетиторства, висловити свою громадянську позицію - подати вчасно декларацію та  сплатити податки.

За матеріалами ГУ ДФС України у Чернівецькій області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews