На Буковині триває децентралізація управління дорожнього господарства (Фото)

25.01.2018 03:31   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

 

Виїзну нараду «Децентралізація управління дорожнього господарства Чернівецької області» під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюка провели 24 січня у приміщенні Глибоцької РДА.

У заході взяли участь начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Олександр Левченко, заступник начальника Служби автомобільних доріг в Чернівецькій області Юрій Бучка, директор ДП «Чернівецький облавтодор» Володимир Мицька, викладачі кафедри будівництва, факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ, заступники голів Глибоцької, Герцаївської, Сторожинецької, Новоселицької районних державних адміністрацій спільно з керівниками філій райавтодорів,  представниками об’єднаних територіальних громад даних районів.

З 1 січня 2018 року вступив у дію закон про Державний дорожній фонд України, відповідно до якого запроваджується наступний розподіл коштів: 60% – на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування державного значення та на утримання доріг, 35% – на будівництво і утримання доріг місцевого значення, а також 5% – на фінансування заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху. Відтак, обласною державною адміністрацією ініційовано проведення виїзних робочих нарад щодо реформування дорожньої галузі Чернівецької області, перше засідання якої відбулось сьогодні. Учасники наради обговорили стан реалізації плану заходів щодо передачі автомобільних доріг, готовність до зимового періоду, а також проблемні питання відповідної галузі та шляхи їх вирішення.

Михайло Павлюк зазначив, що передача доріг загального користування місцевого значення на баланс місцевої виконавчої влади– цеперша частинареформиугалузі управління дорожнім господарством, метою якої є оперативне керівництво та раціональне використання коштів. «Чіткий розподіл сфер відповідальності дозволить прозоро розпоряджатися коштами та ефективно здійснювати будівництво, ремонт, обслуговування та утримання доріг, що позитивно вплине на стан дорожнього полотна», - зазначив посадовець.

«Саме від грамотних управлінських рішень надалі, прозорості й відкритості у використанні коштів Дорожнього фонду, якісній роботі підрядних організацій, залучення фахівців з числа громадськості і залежить подальший хід реформи управління дорожнім господарством. Сьогодні це перша подібна нарада, де хочу разом із структурними підрозділами обласної державної адміністрації проінформувати про поточні зміни у законодавстві та дії місцевої виконавчої влади, а також почути присутніх задля злагодженої роботи, особливо, утримання, прибирання доріг на зимово-весняний період. До роботи у нових умовах через призму діалогу з іншими суб’єктами та максимальну публічність та підзвітність обласна виконавча влада готова», - додав Михайло Павлюк.

За результатами робочої наради посадовець дав низку доручень, зокрема, щодо роботи тимчасових комісії, створених розпорядженням Чернівецької обласної державної адміністрації № 24-р від 16 січня 2018 р. у кожному районі з метою інвентаризації доріг місцевого значення та закликав присутні районні державні адміністрації та ОТГ у максимально стислі терміни подати пропозиції по переліку доріг, які плануються до реконструкції чи поточного середнього ремонту з коштів, визначених для ремонту, які будуть спрямовані у 2018 р. за рахунок субвенції з Державного бюджету на утримання доріг комунальної власності по Чернівецькій області.  

На наступний тиждень відповідні виїзні робочі наради заплановані у Хотині та Вижниці.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews