Буковинцю загрожує до 7 років ув'язнення за втягнення юнака у злочинну діяльність

Парубки викрали металеві вироби з недіючого офісного приміщення.

28.01.2018 13:05   Джерело: Погляд
Опубліковано : Буковинський Новинар

Працюючи над розкриттям крадіжки, працівники Глибоцького відділення поліції з’ясували, що її вчинили троє жителів райцентру, наймолодшому з яких лише 17 років. Один зі старших парубків переконав свого неповнолітнього товариша допомогти у скоєнні тяжкого злочину. Продавши викрадене майно, молодики поділили гроші між собою, не залишивши нічого молодшому подільнику. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області, - пише Погляд.

У грудні минулого року до поліції надійшло повідомлення про крадіжку металевих виробів з недіючого офісного приміщення комерційної установи у селищі міського типу Глибоці. Пошкодивши вікна, невідомі злодії винесли з будівлі сейф, перила, радіатори опалення, двері від печі тощо. Своїми діями крадії завдали збитків приватному підприємству на суму близько 10 тисяч гривень.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Вже невдовзі поліцейські встановили обставини крадіжки та осіб, котрі її вчинили. Правоохоронці з’ясували, що ініціаторами злочину виступили двоє жителів Глибоки, віком 21 та 23 роки. Розуміючи, що удвох не зможуть винести поцуплене майно, молодший із зловмисників умовив 17-річного товариша допомогти їм. За це парубок пообіцяв неповнолітньому поділитися виручкою. Викрадені речі злодії здали до одного з місцевих пунктів прийому металобрухту. Отримані кошти старші товариші поділили між собою.

Крадіям оголошено про підозру у вчиненні крадіжки. Також слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України. 21-річному молодику, котрий переконав неповнолітнього товариша порушити закон, загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Погляд