Заступник мера Чернівців пояснив, чому не підвищують ціни на проїзд у маршрутках

28.01.2018 17:05   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

Чернівецьким перевізникам не планують найближчим часом підвищувати тариф на проїзд. Про це molbuk.ua повідомив заступник міського голови Володимир Середюк, - пише Молодий буковинець

"Поки що підвищення тарифів ми лише обговорюємо. Усе залежить від розрахунків, які подадуть перевізники. Але моя суб’єктивна думка, що перевізникам не потрібно підвищувати тариф.

Розрахунок виходить із кількості транспорту на маршрутах і дотримання графіка. Наприклад, за графіком має бути п’ять автобусів, а їздять три або чотири, і за рахунок цього йде перерозподіл пального і коштів. Тож, якщо хочете підвищення тарифу, покажіть, як маршрутки дотримуються графіка, відповідно до конкурсних умов. А у нас зараз більшість перевізників не дотримується графіка руху. Всі бачимо, як вони їздять. Можливо, обговорення ціни відбувалося би простіше, якби на наших перевізників не було стільки скарг”, - сказав Володимир Середюк. 

У міській раді зазначають: для зміни тарифу має відбутися чимало процедур, які затягуються на кілька місяців. Але можливий варіант тимчасового тарифу, і тут питання розглядається швидше.

Нагадаємо, чернівецькі перевізники ще наприкінці року подали документи про підвищення цін на проїзд у маршрутках до п’яти гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець