Чернівчани встановлюватимуть лічильники за новим законом

30.01.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу, прийнятий Верховною Радою України 21.12.2017 р.

Вказаними змінами додається положення, відповідно до якого з метою забезпечення комерційного обліку природного газу для населення суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, оснащують населення (побутових споживачів) індивідуальними лічильниками газу. Разом із тим загальнобудинковий лічильник газу може бути встановлений лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку.

Побутові споживачі (населення) можуть самостійно забезпечити встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу (індивідуальних лічильників) з подальшою компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які ними сплачуються за природний газ суб'єкту господарювання, що здійснює розподіл природного газу на відповідній території. Порядок і розміри компенсації витрат на придбання та встановлення приладів обліку природного газу для споживачів встановлюються Кабінетом Міністрів України. Для споживачів природного газу - фізичних осіб (населення), які встановлять лічильники впродовж 2018 року, відповідна компенсація здійснюється протягом 12 місяців.

Більш детальну інформацію можна дізнатись за посиланням: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2260-19/paran2#n2 .

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews