Медики Буковини змагалися з європейцями

01.02.2018 22:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Впродовж 22-26 січня у місті Бєльсько-Бяла, що в Польщі, відбувались XІІІ Міжнародні зимові змагання бригад екстреної медичної допомоги. Цьогоріч до даних змагань знову долучилась медичні працівники Кіцманської центральної районної лікарні.

Як розповідає головний лікар Кіцманської ЦРЛ Володимир Хромюк, швидкодопоможці провели декілька днів нелегких змагань, у яких взяли участь близько 50 команд з різних країн Європи.

«Змагання включали вісім етапів. Кожне завдання було спрямоване на перевірку не тільки професійних вмінь і навичок швидкодопоможців, а й їхню фізичну підготовку та витривалість. Всі етапи відрежисували й організували дуже реалістично. Вони були максимально наближені до дійсності. Іноді, потрапляючи у справді складні умови довкілля, учасникам переставало здаватись, що це лише спектакль», - зазначив Володимир Хромюк.

Ускладнювали завдання учасникам по-різному. Нерідко задля порятунку умовних постраждалих медикам доводилось на час, котрий є одним з основних орієнтирів надання екстреної медичної допомоги, підійматись сходами на верх багатоповерхівок, їхати гірським бездоріжжя, долаючи непрохідну місцевість і навіть доводилось кидати авто «швидкої» й пішки, несучи все екіпірування й обладнання, підійматись на височенну гору. Траплялись і сюрпризи для учасників, коли завдання передбачали надання медичної допомоги одному постраждалому, а на місці події вияснялось, що їх багато.

Крім того, буковинці отримали передовий досвід під час роботи у європейського рівня диспетчерській. Одне із завдань полягало у демонстрації вміння працювати із сучасними навігаційними системами служби екстреної медичної допомоги.

У ході змагань кіцманчани гідно представили Буковину на міжнародних змаганнях й отримали безцінний професійний досвід роботи в умовах надзвичайних ситуацій та карколомних подій.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews