У деяких школах міста через захворюваність на ГРВІ призупиняється учбовий процес

06.02.2018 20:43   Джерело: Думай
Опубліковано : Буковинський Новинар

За результатами  щоденного моніторингу відвідування дітьми закладів загальної середньої освіти  місто Чернівці  встановлено, що станом на 6 лютого  в одинадцяти закладах загальної середньої освіти кількість відсутніх дітей з причини захворювання на гострі респіраторні вірусні захворювання  перевищує 20 відсотків, - пише Думай.

З метою попередження подальшого поширення захворюваності на ГРВІ, в тому числі грип, локалізації епідемічного процесу та забезпечення стабільного епідемічної ситуації на території Чернівців, призупинятимуть  освітній процес на десять календарних  днів у закладах загальної середньої освіти, де кількість відсутніх учнів з причини захворювання на ГРВІ перевищує 20 відсотків.  Буде забезпечено контроль за проведенням санітарно-гігієнічних, протиепідемічних, дезінфекційних заходів в усіх закладах освіти.

Також проводитимуть санітарно-освітню та роз̕ яснювальну роботу серед учнів, батьків, персоналу з питань попередження розповсюдження гострих респіраторних вірусних інфекцій, в тому числі грипу. Продовжиться проведення щоденного моніторингу захворюваності на гострі респіраторні інфекції, в тому числі грип, в усіх закладах освіти міста. За результатами моніторингу захворюваності при ускладненні епідемічної ситуації, управління освіти невідкладно вноситимуте подання до органів виконавчої влади з метою запровадження особливих умов та режимів навчання, посиленого протиепідемічного режиму в установах, спрямованих на запобігання поширенню захворюваності на ГРВІ та грип.

На управління охорони здоров’я міської ради покладено здійснення санітарно-освітньої та роз’яснювальної роботи серед населення щодо заходів індивідуальної та колективної профілактики гострих респіраторних вірусних інфекцій, в тому числі грипу, необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою у разі появи ознак захворювання. Перелік закладів, в яких будуть запроваджені обмежувальні заходи буде затверджений наказом управління освіти міської ради та оприлюднений на його офіційному сайті.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Думай