Буковинці можуть розпочинати реєстрацію на ЗНО-2018

07.02.2018 08:43   Джерело: bukovyna.tv
Опубліковано : Наталія Чернівецька

В Україні розпочалася реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Триватиме вона до 19 березня.

Як буковинські старшокласники готуються до іспитів та які нововведення чекають на них цього року – про це розповіли журналісти https://bukovyna.tv 

Ірина мріє стати біологом. Для цього складатиме ЗНО з української мови та літератури, біології і математики. Каже, за останній предмет переймається найбільше.

ІРИНА ШАЛАР, УЧЕНИЦЯ 11 КЛАСУ: «Найважче, напевно, математика. Треба багато матеріалу повторити, дещо довчити що забулось, бо математика ділиться на два предмети – алгебру і геометрію, а знати треба обидва».

Данило найбільше готується до тестування з історії України. Каже, не впевнений, чи пройде пороговий бал. На основну сесію реєструватися буде в школі разом з однокласниками, а поки свої знання хоче перевірити на пробному ЗНО.

ДАНИЛО ВИГНАН, УЧЕНЬ 11 КЛАСУ: «Кожен день вчу, відкладаю свій вільний час на ЗНО, історію. На який результат очікуєш? Якщо чесно, то хіба що пройти цей поріг».

Серед цьогорічних нововведень – новий формат складання ЗНО із іноземних мов.

ЛЮБОВ ЯКИМЕНКО, ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ МОНІТОРИНГУ ЯКОСТІ ОСВІТИ ТА ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ЯКОСТІ ОСВІТИ: «Цьогоріч є нове завдання з іноземних мов. Додано аудіювання. На пунктах тестування в аудиторіях будуть аудіовізуальні засоби: буде звучати текст і завдання до нього, а відповіді треба буде заповнювати у бланку».

Вікторія хоче стати перекладачем, тому зареєструвалася на тестування з англійської мови. Іноземну мову на слух розуміє, до нового завдання готується поглиблено.

ВІКТОРІЯ ВЕРЕГА, УЧЕНИЦЯ 11 КЛАСУ: «Я боюся в тому плані, що оскільки це перший рік, може бути не все так професійно. Не впевнена, чи добре буде записаний текст, до того ж є різні акценти».

Також у 2018-му вперше ЗНО з української мови складатимуть випускники коледжів та ПТУ.

ЛЮБОВ ЯКИМЕНКО, ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ МОНІТОРИНГУ ЯКОСТІ ОСВІТИ ТА ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ЯКОСТІ ОСВІТИ”: “По-перше нове те, що учні, студенти професійної , професійно-технічної освіти будуть складати ДПА з Української мови у формі ЗНО. На наступний рік складатимуть вже 3 предмети у формі ЗНО”.

Складатиме ДПА з української мови у формі ЗНО й Ілона. До тестування вона готується вже близько половини року, тому впевнена, складе добре.

Ілона Присяжнюк, студентка Педагогічного коледжу ЧНУ ім. Ю. Федьковича: «Щодня самостійно займаюся. Також до репетитора ходжу у вихідні. Боюсь, бо йшла сюди через те, що не хотіла здавати ЗНО. Хотіла отримати якусь початкову освіту, а далі вже в інститут. Думаю всі здамо, бо ЗНО лише з мови, а добре підготувавшись, можемо здати добре”.

Отож, із 11 запропонованих предметів випускники зможуть скласти максимум 4, серед них обов’язковою є українська мова та література і математика чи історія України на вибір. Цього року для вступу можна подавати сертифікати ЗНО і двох минулих років з усіх предметів, окрім іноземної мови.

Основна сесія ЗНО триватиме з 22 травня до 13 червня. Також буде додаткова – з 2 до 11 липня. Скласти тестування тоді зможуть вступники, які не мали можливості з’явитися на основну сесію.

За матеріалами https://bukovyna.tv 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: bukovyna.tv