На Буковині турбуються про дітей-сиріт

09.02.2018 20:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Служба у справах дітей обласної державної адміністрації розробила та реалізує інформаційний проект з питань популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Проектом передбачено видання інформаційно-поліграфічної продукції, висвітлення у засобах масової інформації питання влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виїзди інформаційно-консультативних груп. Завдяки проекту та системній роботі служб у справах дітей в частині захисту прав дітей, зокрема забезпечення їх конституційного права на сім’ю, в області вдалося утворити мережу дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

На кінець 2017 року в Чернівецькій області функціонує 15 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 100 дітей-вихованців, та 60 прийомних сімей, в яких виховується 121 прийомна дитина. Зокрема, продовж 2017 року до дитячих будинків  сімейного типу та прийомних сімей області влаштовано 49 дітей.

З числа дитячих будинків сімейного типу 1 створений за підтримки релігійної організації. Наразі в ньому виховується 8 дітей-вихованців. Більшість дитячих будинків сімейного типу (12) та прийомних сімей (47) знаходяться у сільській місцевості.

Із загальної кількості дітей, що виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях 57 мають ті чи інші захворювання, з них 12 є дітьми з особливими потребами.

Всі 15 дитячих будинків сімейного типу мають автотранспортні засоби, 13 – ведуть підсобне господарство.

Для створення дитячого будинку сімейного типу чи прийомної сім’ї необхідно подати наступні документи:

1. Заяву із зазначенням інформації про наявність або
відсутність  кредитних  зобов’язань.     

2. Довідку про наявність/відсутність  виконавчого  провадження стосовно  боргових зобов’язань.

3. Довідку про склад сім'ї.   

4. Копію свідоцтва про шлюб (для подружжя).      

5. Довідку  про  проходження  курсу  підготовки  і  рекомендацію центру  соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щодо включення Вас у  банк  даних  про сім'ї потенційних усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних  батьків,  батьків-вихователів.

6. Копії паспортів.      

7. Довідку про доходи за останні шість місяців або довідку про подану  декларацію  про  майновий  стан і доходи (про сплату податку  на  доходи  фізичних  осіб  та  про  відсутність податкових  зобов’язань  з  такого  податку).

8. Довідку про стан свого здоров'я та осіб, які проживають разом з Вами.

9. Письмову згоду всіх повнолітніх членів сім'ї,  які проживають разом  Вами,  якщо Ви вирішили створити дитячий будинок сімейного типу на власній житловій площі, засвідчену нотаріально.    З питань, що стосуються створення дитячого будинку сімейного типу чи прийомної сім’ї звертайтесь до служби у справах дітей обласної державної адміністрації (м. Чернівці, вул. Університетська, 20, тел. 52-24-08, «гаряча лінія» 0800-401-000).

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews