Диригент з Польщі одягнув у Чернівцях вишиванку на знак дружби народів (Фото, відео)

10.02.2018 20:43   Джерело: amazing-ukraine.com
Опубліковано : Наталія Чернівецька

9-го лютого у Чернівецькій обласній філармонії ім. Д. Гнатюка відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру. За диригентським пультом в українській вишиванці стояв відомий польський музикант – Кшиштоф Камінскі.

Пише https://amazing-ukraine.com 

Концертна програма розпочалася твором польського композитора Генріка Чижа – «Canzona di Barocco» для оркестру, далі прозвучали соната для фаготу з оркестром Гальярда (соліст – Олександр Конєв), «Половецькі танці» з опери «Князь Ігор» Олександра Бородіна і на завершення концерту пролунала симфонія №2 Сергія Рахманінова.

«Чернівецький симфонічний оркестр був просто надпрофесійним! І один із найкращих диригентів, які були у Чернівцях – Кшиштоф Камінскі з Польщі під час Симфонії 2 Сергія Рахманінова диригує у вишиванці, яку купив днями – для того, аби продемонструвати: українсько-польська дружба існує, принаймні між музикантами і пересічними людьми точно», – поділилася враженнями журналістка Наталя Фещук.

«Справді сьогодні було велике музичне дійство, оркестр під орудою маестро Кшиштофа Камінські віртуозно виконав надскладні музичні твори особливо Другу симфонію С. Рахманінова», – додав професор Тарас Івасютин.

За матеріалами https://amazing-ukraine.com 

null
Фото https://amazing-ukraine.com

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: amazing-ukraine.com