У Чернівцях відзначили 29-у річницю виведення військ з Афганістану (Фото)

16.02.2018 07:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

15 лютого у Центральному палаці культури Чернівців відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ з Афганістану.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, вітаючи присутніх, наголосив, що сьогоднішня дата – нагадування для прийдешніх поколінь про жорстоку війну, яка чорною хвилею пройшла через родини українців, адже тисячі юнаків не повернулися додому.

«Кожен четвертий воїн, який відправився в Афганістан – українець. Це близько 160 тисяч наших співвітчизників, з них 12 тисяч військових вже ніколи не побачили рідну землю, свою сім'ю, - зазначив посадовець. – 15 лютого – це згадка про мужність наших військовослужбовців під час виконання службових обов'язків. Ці юнаки на своїх плечах винесли тягар війни, який залишиться з ними довіку. Щира шана та слава Вам! Всі ми сподівалися, що страшне слово – війна – ніколи не буде для українців в теперішньому часі, що до жодної буковинської родини в будь-якому іншому регіоні України не надійде страшна звістка. Ми помилялися. Та держава, яка відправляла українських військових у «гарячі точки» світу для врегулювання конфліктів, зробила замах на порушення територіальної цілісності та незалежності України. Сьогодні учасники бойових дій на території інших держав, пліч-о-пліч з молодим поколінням військових, боронять Україну від російської агресії. Вони захищають світле майбутнє своїх родин, своєї країни, кожного з нас. Слава Україні та її Героям!».

Очільник крайової влади нагородив Почесними грамотами обласної державної адміністрації учасників бойових дій в Афганістані, активістів ветеранського руху В'ячеслава Георгеомана, Віктора Костинюка, Степана Кравчука, Юрія Макарова, Юрія Мелентія.

Окрім того, за мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов'язку, нагрудним знаком Міністерства оборони України «Знак пошани» нагороджено військового Павла Харина.

Після слів привітання від керівництва області та міста, військових та бойових побратимів, на учасників заходу чекав святковий концерт.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews