Боксер Олександр Усик консультується у буковинського лікаря

18.02.2018 10:12   Джерело: molbuk.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Відомий лікар-дієтолог Олександр Фока, який консультує багатьох відомих українців, нині взявся за українського боксера Олександра Усика.

Олександр вже багато років працює у Києві. Але кілька днів тому поїхав до Південної Америки для підготовки боксера, який змагатиметьтся за титул чемпіона світу, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".

«Я народився у селі Мілієво на Вижниччині. Мама – вчителька, батько працював у колгоспі, і особливих статків, щоби вчитися у престижному вузі, не було. Навчався там, де була можливість, – розповідає Олександр. – А я завжди хотів своє життя зв’язати з медициною».

Тривалий час займався вільною боротьбою. Мав їхати на серйозні змагання, але травмувався і поїхав від університету в дитячий табір "Артек" на практику. Олександр у таборі познайомився із заможною сім’єю з Москви. Саме вони і допомогли йому змінити свій фах.

«Займався у таборі спортом із дитиною. Ця сім’я забрала мене у Москву. Продовжував там займатися з їхнім сином. Працював півтора року, – згадує Олександр. – А потім ця сім’я оплатила мені навчання на лікаря-дієтолога в Англії».

Після навчання Олександр подався до Америки працювати лікарем-дієтологом, а також у Стокгольмі. Але там йому не сподобалося, тому повернувся до України.

До співпраці з боксерами Сашка запросив тренер Усика Сергій Ватаманюк, який теж родом з Буковини.

«Я не лише підбираю їжу, а й готую її. Усик не їсть ні цукру, ні солі, дуже любить мед. Їсть він тричі на день досить великими порціями. Вечеря о 21.00 для вечірнього тренування, - розповідає Олександр. - Як дієтолог відповідаю за його відновлення, вітаміни та ліки, які він вживає. Несу відповідальність перед допінговою комісією. Тобто відповідальність дуже велика, але робота цікава».

За матеріалами https://molbuk.ua 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua