Чернівчанам презентували книгу «Українсько-російська війна [2014-2017 роки]: короткі нариси»

20.02.2018 23:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За сприяння облдержадміністрації у День пам'яті Героїв Небесної Сотні у Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Михайла Івасюка відбулась презентації книги «Українсько-російська війна [2014-2017 роки]: короткі нариси».

Автор книги – професор Тернопільського національного економічного університету, доктор політичних наук і разом з тим – спочатку доброволець, а згодом старший сержант, командир взводу 14-ї ОМБ Збройних Сил України (2015-2016 рр.) Микола Лазарович.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк привітав учасників заходу та наголосив на важливості презентації цієї книги саме сьогодні, коли країна згадує тих, хто віддав життя за те, щоб ми продовжили будувати країну Гідності, якою будуть пишатися наші діти та онуків. Посадовець подякував автору за роботу над книгою та службу в зоні АТО, дослідження періоду національно-визвольних змагань українського народу впродовж XX ст. та дослідження тематики Голодомору-геноциду 1932-1933 рр. та вручив подяку обласної державної адміністрації й ряд книг про історію й культуру Чернівецької області.

У книзі викладено короткий огляд подій на Сході України, які тривають з 2014 року, визначено їх головні причини і передумови, ідеологічні засади та хід бойових дій. Автор прослідковує основні етапи анексії Криму Росією, окупації нею окремих районів Донецької і Луганської областей, масового вторгнення реґулярних військ РФ в Україну. Значну увагу приділено процесам відродження українського війська, його перемогам та поразкам, ролі волонтерського руху в зміцненні обороноздатності нашої країни.

Детальний перелік основних подій окресленого періоду вміщено в розділі «Хронологія російсько-української війни (2014–2017 рр.)». У додатках подано понад десяток інтервʼю автора, вміщених у друкованих та електроннихвиданнях, про його участь у бойових діях на Сході України.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews