Понад 390 мільйонів гривень перерахували до бюджету буковинські платники податків (Інфографіка)

07.03.2018 07:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Упродовж січня-лютого 2018 року платники Чернівецької області перерахували до бюджету 390,1 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, це на 63,5 млн грн більше за очікуваний показник.

Виконання планового показника становить 119,5 відсотків. Порівняно з аналогічним періодом  минулого року забезпечено приріст надходжень на 93 млн грн. Про це повідомив в.о.начальника ГУ ДФС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Традиційно лідерами по наповненню соціальних фондів є платники м. Чернівці, які забезпечили 218,1 млн.грн., понад планові завдання надійшло 27,4 млн.грн.

Серед  районних громад,  першість займає громада Сторожинецького району, платники якої перерахували 26,4 млн.грн. Громади Глибоцького, Вижницького та Кіцманського районів спрямували на соціальні потреби 19,2 млн.грн., 19,1 млн.грн. та 18,6 млн.грн відповідно. Громада Новоселицького району отримала 17,6 млн.грн. Решта районних громад на соціальні потреби отримали від 7 до 14 млн.грн.

Найбільшу питому вагу в загальній сумі надходжень єдиного внеску, що становить 80 відсотків, склав єдиний соціальний внесок нарахований роботодавцями на суми заробітної плати та винагороди за договорами цивільно – правового характеру, а це 311,5 млн.грн.

У відомстві нагадують, що з 01 січня 2018 року зазнав змін порядок сплати та адміністрування єдиного соціального внеску.  Фізичних осіб – підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування; особи, які провадять незалежну професійну діяльність зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується такий внесок. А платники єдиного податку групи 1 втратили право на сплату ЄСВ у сумі не менш ніж 0,5 мінімального страхового внеску. Тобто мають сплачувати ЄСВ не менше мінімального розміру (819,06 грн.).

Розстрочення боргу (недоїмки) з ЄСВ Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не передбачено.

За матерілами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews