Герой АТО очолив ОТГ на Буковині (Фото)

08.03.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Рукшинську об’єднану територіальну громаду Хотинського району осолив Олег Горбатюк, який на фронті очолював підрозділ десантників, а повернувшись до цивільного життя - об’єднану громаду.

Після повернення з фронту Олега Горбатюка запрошували долучитися до складу багатьох політичних партій де йому обіцяли успішну політичну кар’єру. Проте, не обравши жодну, він прийняв рішення працювати на користь рідного села. Вміло керуючи військовим формуванням, Олег Горбатюк так само успішно керує об’єднаною громадою. В минулому викладачу філологічного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича доручили керувати шістьма селами, а бойові заслуги стали вагомим аргументом для впевненої перемоги у виборах на посаду голови Рукшинської ОТГ. Нині головним атрибутом колишнього військового є не автомат, а печатка, головним завданням – грамотна організація роботи у громаді. Військове минуле пішло користь і вдало використовується в цивільному житті.

Звісно, молода громада потребувала фінансової допомоги. І держава її забезпечила. Так, за сприяння народного депутата України Максима Бурбака Рукшинська ОТГ отримала та використала 748,5 тис. грн. субвенції з державного бюджету окремим бюджетам на соціально-розвиток окремих територій громад. За ці кошти було капітально відремонтовано адмінбудівлі в с. Рукшин та Пригородок, замінено вікна та двері сільських клубах сіл Пргородок, Рукшин та Орестівка,  а також здійснено капітальний ремонт будівель Рукшинської та Гордівецької шкіл. 

У 2016 році за кошти інфраструктурної субвенції Рукшинською ОТГ реалізовано ще шість проектів: реконструкція парку та стадіону в с. Рукшин, виправлення дорожнього покриття в с. Чепоноси, капітальний ремонт Рашківської та Рукшинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини загальною вартістю 5,3 млн. грн.

Першим  і особливим випробуванням для новообраного голови став капітальний ремонт містка по вул. Миру в с. Рукшин. Жителям села для того, щоб дістатись з однієї частини населеного пункту в іншу було потрібно об’їхати 7 км. Мешканці громади не вірили, що Олегу Горбатюку вдасться відремонтувати міст за кілька тижнів, проте голова об’єднаної громади здійснив обіцяне.

Дбаючи про розвиток громади в 2017 році, всі кошти інфраструктурної субвенції було  спрямовано на реалізацію проекту «Придбання спеціальної техніки (грейдер, трактор з причепом, щепоріз, відвал) для комунального підприємства «Рукшин-сервіс» на суму 3,1 млн. Використовуючи схему закупівель через систему «ProZoro», було заощаджено кошти інфраструктурної субвенції в сумі 458 тис., за які додатково закуплено навісне обладнання для спецтехніки, тобто більше, ніж планувалось.

Окрім цього Олег Горбатюк вміло залучає кошти грантових  проектів для Рукшинської ОТГ. Гордістю громади є Чепоніська ЗОШ І-ІІ ступенів, де у 2017 реалізовано проект за сприяння ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та «Сталий розвиток сільських територій Чернівецької та Одеської областей»  й здійснено побудову нової котельні з піролізними котлами в навчально-виховному комплексі в с. Чепоноси.

Також Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) в рамках програми «Підтримка реформи децентралізації в Україні» у 2016 році було підтримано та профінансовано реалізацію проекту «Розробка проектно-кошторисної документації та фотоелектричну станцію на базі Рукшинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів». Здійснення даного проекту дозволило  завершити підготовчий етап зі створення системи автономного енергозабезпечення закладів соціальної інфраструктури  в с. Рукшин.

Олег Горбатюк займає активну громадянську позицію, яку спочатку виявив, пішовши на фронт, а потім – долучившись до впровадження реформи, очолив громаду. Будучи успішним як командир загону на полі бойових дій, здобувши неоціненний досвід як керівник, так само успішно реалізує себе з користю для  Рукшинської об’єднаної громади.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews