Відома художниця стверджує, що в Чернівцях у неї вкрали картини

12.03.2018 08:43   Джерело: “Радіо.Свобода“
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Днями відома українська художниця Емма Андрієаська заявила, що у Чернівцях пропали її картини.

«Мені запропонували у Чернівцях: «Подаруйте нам картини, і ми створимо музей». І я їм подарувала 100 картин, серед них 20 двометрових картин, решта менших, і які то були картини!, – розповідає художниця. – А потім почали люди цікавитися музеєм Емми Андієвської у Чернівцях. І дізналися, що ні картин, ні музею нема».

Нагадаємо, Емма Андієвська отримала Шевченківську премію з літератури 2018 року. Нині художниця живе у Мюнхені, а народилася в Донецьку, який тоді, в 1931 році, ще називався Сталіно, потім родина переїхала до Києва, де її батька вбили енкаведисти. Під час Другої світової війни разом з мамою 12-річна Емма виїхала до Німеччини і прожила там майже все життя, але ні на хвилину не забувала про Україну, якій присвятила свою творчість. Її картини виставлялися в багатьох країнах світу, вона є однією з найвідоміших у світі українських мисткинь, а її роботи є своєрідні та неповторні і такі ж впізнавані, як і картини Марії Примаченко, Марка Шаґалла чи Пабло Пікассо, з якими часто порівнюють твори Емми Андієвської.

За матеріалами “Радіо.Свобода“.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: “Радіо.Свобода“