У Чернівецькій області оподаткування пенсій більше не буде

13.03.2018 20:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З 1 січня 2018 року оподаткуванню підлягали пенсійні виплати понад 13730 грн. в частині, що перевищує цю суму. Зокрема, в Чернівецькій області з початку року оподатковувалися пенсії 61 буковинця.

27 лютого 2018 року Конституційний Суд України рішенням №1-р/2018 по справі №1-6/2018 визнав таким, що не відповідає Конституції України, тобто є неконституційним, положення абзацу першого підпункту 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу України, яким передбачалось оподаткування пенсій або щомісячного грошового утримання, розмір яких перевищував 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб на 1 січня звітного податкового року, а також пенсій з іноземних джерел згідно з міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Відтак, визнані неконституційними норми Податкового кодексу України втратили чинність з дня ухвалення відповідного рішення Конституційним Судом України, яке, в свою чергу, є обов’язковим, остаточним та таким, що не може бути оскаржено.

Враховуючи зазначене, особи, пенсійні виплати яких підлягали оподаткуванню, в березні поточного року отримають пенсію в повному розмірі.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews