Жителі Чернівецької області рятують птахів (Фото)

21.03.2018 08:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Днями голова Чернівецької облдержадміністрації зателефонував до керівників агропромислових підприємств, а під час понеділкової наради звернувся до екологів та лісівників щодо порятунку птахів.

Олександр Фищук наголосив про важливість організувати підгодовування лелек, ослаблених далеким перельотом з теплих країв додому. Бо замість весни птахи прилетіли в зиму і через скуті кригою ставки не мають доступу до їжі. Крім того, їм дошкуляє сильний мороз й існує загроза, що чимало з них загине.

Наразі за рекомендацією управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації вже проводиться розчистка снігуна місцях їхнього перебування. Підгодовувати ж лелек зерном і хлібом не рекомендується, бо харчуються вони з водойм рибою, а також м’ясом.

Як повідомило Чернівецьке обласне управління лісомисливського господарства, на одному з полів Садгори зібпалася лелеча зграя. Це помітили помічник лісничого Садгірського лісництва ДП «Чернівецький лісгосп» Михайло Базарський, майстер лісу цього ж лісництва Григорій Антонеску і разом з головним спеціалістом відділу лісового господарства та мисливства Василем Гав’юком принесли на місце перебування птахів сіно, корми. Облаштували годівничку. Розчистили від снігу великий майданчик, встелили його сухою травою, щоби лелеки моли перебути холоди. 

Разом з лісівниками рятувати лелек прийшли небайдужі чернівчани – Ірина Цуркан, Ніна та Юрій Яцко з сином Іваном, учнем 4-а класу чернівецької загальноосвітньої школи № 38 (на фото).

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
Фото прес-служби Чернівецької ОДА

 

null
Фото прес-служби Чернівецької ОДА

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews