До зведеного бюджету буковинці сплатили більше 325,5 млн грн

23.03.2018 22:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Впродовж двох місяців 2018 року платники Чернівецької області перерахували до зведеного бюджету більше 325,5 млн грн. податку на доходи фізичних осіб.

У ДФС відзначають зростання  позитивної динаміки при сплаті податку, оскільки буковинці сплатили до казни на 76  млн. грн. більше ніж торік, розповідає очільник фіскального відомства Буковини Віталій Шпак.

З даної суми значна частка податку надійшла до місцевих бюджетів - 241,2 млн. грн. Також – 84,3 млн. грн. ПДФО платники сплатили до державного бюджету. В тому числі, податкові агенти перерахували до казни з відсотків за депозитами вкладників банків та фінустанов області 3,9 млн.грн.

Податок на доходи фізичних осіб має загальнодержавне значення. В цілому, до місцевих бюджетів спрямовується 75% обсягу ПДФО, а до Державного бюджету – 25%.

Відтак, суми податку на доходи фізичних осіб, які надходять до регіональних скарбниць дають можливість місцевим органам влади забезпечити належне функціонування закладів бюджетної сфери та самостійно вирішувати питання стосовно соціально-економічного розвитку громад – наголошує посадовець.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews