Про Буковину говоритиме вся Європа, - Олександр Фищук

24.03.2018 08:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

23 березня голова облдержадміністрації Олександр Фищук провів розширене засідання оргкомітету та виконавчої дирекції з питань підготовки та організації етапу Чемпіонату світу на мотоциклах з колясками та етапу Чемпіонату Європи на квадроциклах.

Участь у заході очільники області та міста, представники служб та відомств, Асоціації «Техноспорт», мецентати та спортсмени.

Олександр Фищук наголосив, що минулого року спільними зусиллями в Чернівцях на високому рівні пройшов другий етап чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з колясками, в якому взяло участь 40 екіпажів з усього світу.

«Це відзначив Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Завдячуючи успішно проведеному минулорічному чемпіонату, Україні надано право приймати у 2018 році етап Чемпіонату світу на мотоциклах з колясками та етап Чемпіонату Європи на квадроциклах, що відбудуться у Чернівцях 5-7 травня на трасі міжнародного спортивного центру «Суперкрос», - зазначив Олександр Фищук.

За словами посадовця, такий рівень змагань в Україні проводиться вперше. І тому це велика відповідальність для нас, адже цьогоріч це єдиний чемпіонат такого рівня з технічних видів спорту, що проводиться в Україні. У змаганнях візьмуть участь спортсмени з Австрії, Естонії, Нідерландів, Швейцарії , Швеції, Німеччини, Великої Британії, Бельгії, Естонії, Люксембургу, Данії, Фінляндії, Литви, Латвії, Чехії.

«Завдяки успішному проведенню чемпіонатів з технічних видів спорту про Буковину говоритиме вся Європа, -зазначив Олександр Фищук. - Також в ці дні планується проведення Чемпіонату України з мотокросу серед дорослих, фестиваль авто-, мото-, велоспорту, виставку спортивної техніки, а також культурно-розважальну програму. Ці змагання повинні стати візитівкою для міста Чернівці та всієї Буковини».

Обласна державна адміністрація звернулась до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням на рівні держави створити організаційний комітет з підготовки проведення в Україні етапу Чемпіонату світу на мотоциклах з колясками та етапу Чемпіонату Європи на квадроциклах. Міністерство молоді і спорту України готує проект розпорядження Кабінету Міністрів України щодо проведення оргкомітету.

Віце-президент Асоціації «Техноспорт» Михайло Ротар поінформував присутніх про етапи підготовки до Чемпіонатів.

Разом з тим, за вагомий особистий внесок в підготовку та проведення етапу чемпіонату світу з мотокросу 5-7 травня 2017 року в Україні у м. Чернівцях Олександр Фищук вручив подяки президенту Чернівецької обласної  Асоціації «Техностпорт» Василю Каглянчуку, голові правління ТДВ «Чернівецький хімзавод» Володимиру Візнюку, директору ТзОВ БФ «Чернівціжитлобуд» Володимиру Морозу, директору ПрАТ «Гравітон» Віталію Чорноусенку, голові правління ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» Олександру Лозовському, директору ТОВ ПБФ «Ріка» Юрію Рибаку, а також колективам телекомпанії «ТВА», МТРК «Чернівці» та філії ПАТ «НКТЕУ» «Чернівецька регіональна дирекція».

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews