На Буковині видали книгу про героя АТО

26.03.2018 13:43   Джерело: Буковинська правда
Опубліковано : Буковинський Новинар

У Чернівецькій області вийшла друком книга про загиблого учасника АТО, колишнього викладача ЧНУ ім. Юрія Федьковича Леоніда Дергача "Наша гордість і біль". Матеріали для книги збирали члени літературної студії “Веселка” та клубу “Краянин”, упорядкували їх працівники сільської бібліотеки Зоя Галичанська та Оксана Винятинська, кошти зібрали земляки Леоніда. 

Про це повідомляє Буковинська правда з посиланням на Хотинські вісті. 

Книга складається із семи розділів, серед яких є й “Віночок поезій-перлин”, присвячених герою АТО. 

Довідка. Леонід Валентинович Дергач - український правоохоронець та військовослужбовець, кандидат юридичних наук, викладач ЧНУ. 

Загинув Леонід у бою 1 лютого 2017 року, близько 7:10, від численних осколкових поранень внаслідок артилерійського обстрілу російсько-терористичними угрупуваннями ротного опорного пункту біля "Царської Охоти" в промзоні міста Авдіївка Донецької області. Того ж дня на позиції "Шахта Бутівка" загинув солдат Роман Бублієнко.

3 лютого з командиром 9 роти, кандидатом юридичних наук Леонідом Дергачем прощались на Майдані Незалежності в Києві. Коли тіло везли через Хмельниччину до Чернівецької області, вночі на мосту через Дністер люди зробили коридор зі свічок, і по ньому пронесли Леоніда на руках. 4 лютого пройшло прощання у Чернівцях, в палаці "Юність Буковини". Похований на кладовищі рідного села Зарожани. 

В рідних Зарожанах залишились батьки Алевтина Іванівна і Валентин Леонідович, у Чернівцях — молодша сестра Олена Валентинівна та двоє синів 11-річний Максим і 6-річний Данило.

Наказом міністра оборони Леоніда Дергача нагороджено Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню та присвоєне чергове військове звання старшого лейтенанта (посмертно).

В грудні 2017 року Леонід Валентинович був удостоєний найвищої народної нагороди: Ордена Народний Герой України (посмертно).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Буковинська правда