Майже половина петицій у Чернівцях стосуються Департаменту ЖКГ

27.03.2018 10:45   Джерело: Чернівецький промінь
Опубліковано : Буковинський Новинар

15 петицій, які набрали достатню кількість голосів, на думку міськради, не підлягають розгляду, - пише Чернівецький промінь.

Майже половина петицій у Чернівцях стосувалися відання Департаменту ЖКГ. Про це йдеться у відповіді міської ради на інформаційний запит, який оприлюднили на сторінці у Facebook «Закупівлі Чернівці».
 
Як зазначається у дописі, починаючи з 2015 року, коли запустили е-петиції, 250 голосів набрало більше 200 петицій, авторами яких були переважно чоловіки. Їх петиції частіше набирають більше голосів, ніж петиції жінок.
 
15 петицій, які набрали достатню кількість голосів, на думку міськради, не підлягають розгляду. Близько 10% від усіх петицій - не підтримано або відхилено. Решта – або задоволено, виділено кошти (або й так було заплановано кошти), або написано відписку.
 
В середньому петиція набирає 264 голоси за 17 днів.
 
Пік підтримки петицій був в 2016 році, коли працювала стара система голосування. Тоді було і найбільше голосів за кожну петицію і необхідні голоси збирались швидше (в середньому за 16 днів з необхідних 30). На новій платформі, де була вже інша процедура реєстрації, показники були нижчими.
 
Дані, отримані від міської ради - тут http://bit.ly/CHEpetition 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Чернівецький промінь