У Чернівцях пропонують впровадити страхову медицину

27.03.2018 15:43   Джерело: Чернівецький промінь
Опубліковано : Буковинський Новинар

Для підвищення якості медичного обслуговування чернівчан та покращення оснащеності лікувальних закладів міста головний лікар міської дитячої лікарні Іван Хорошенюк пропонує створити у Чернівцях муніципальну страхову компанію, що, на його думку, могло б стати першим паростком страхової медицини, - пише Чернівецький промінь.

- Навіть у найбагатших країнах Європи, крім обов’язкового медичного страхування, є різні спеціалізовані фонди, лікарняні каси тощо. Якщо лише викачувати кошти із бюджету, їх ніколи не буде, а невеликі в цілому внески разом можуть скласти вагому суму для медичної допомоги городянам, - вважає І. Хорошенюк. - На 265 тисяч населення Чернівців працюючих є приблизно 115 тисяч. При щомісячних внесках 50-100 гривень, частину з яких платили би працедавці, кожного місяця додатково могли б мати на медичні потреби майже половину всього нинішнього річного бюджету галузі охорони здоров’я міста. Доцільно було б прив’язати страхування до «Картки чернівчанина» і працювати за прикладом субсидій, коли багатий платить за бідного. Зрозуміло, що невеликі внески ніколи не дали б змогу дорівнятися до рівня страхового медичного забезпечення німця, француза чи італійця, але варто починати. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Чернівецький промінь